نحوه سوراخ کردن گوش نوزاد با دستگاه چگونه است؟ بهترین سن برای انجام این کار چه زمانی است؟ این سوالات شاید برای شما نیز پیش آمده باشد. دیگر نیازی نیست که برای سوراخ کردن گوش خود یا نوزادتان به کلینیک مراجعه کرده و ریسک ابتلا به بیماریهای مختلف را به جان بخرید. این کار را به راحتی میتوانید در خانه با کمک دستگاه گوش سوراخ کن انجام دهید. برای آشنایی با مراحل انجام پیرسینگ گوش و مراقبتهای پیش و پس از آن با ما همراه باشید.
نحوه سوراخ کردن گوش با دستگاه گوش سوراخ کن
پیرسینگ یا همان سوراخ کردن بافت گوش برای آویختن گوشواره و جواهرات زینتی انجام میشود. چند روش برای انجام این عمل وجود دارد. برای مثال در گذشته از سوزن برای سوراخ کردن نرمه، لاله یا بخشهای غضروفی گوش استفاده میشد که بسیار دردناک بود، اما امروزه دستگاهها یا تفنگهای گوش سوراخ کن میتوانند بدون درد و خونریزی این کار را در چند ثانیه انجام دهند. تفنگهای پیرسینگ گوش به صورت خودکار حفرهای در نرمه، لاله یا بخشهای غضروفی گوش ایجاد کرده و میخ گوشواره را درون آن فرو میبرند. این تجهیزات عملکرد بسیار سادهای دارند و بسیاری از افراد متخصص و فروشندههای زیورآلات از آنها استفاده میکنند. در ادامه مراحل سوراخ کردن گوش با دستگاه شرح داده شده است:
- موهای فردی را که میخواهید گوشش را سوراخ کنید، ببندید. مو میتواند حاوی باکتریهای مضر باشد. همچنین ممکن است که مو به همراه سر سوزن از حفره رد شده و باعث ایجاد عفونت شود. بنابراین بهتر است که موهای شخص مورد نظر را جمع کنید.
- با کمک یک ماژیک نقطه مورد نظر را علامت بزنید. اگر این کار را انجام ندهید، احتمال بالا و پایین بودن حفرهها و نامتقارن بودن آنها وجود دارد. با ایستادن مقابل آینه میتوان به راحتی تقارن پیرسینگها را تشخیص داد.
- پیش از شروع عملیات، گوش را با الکل یا محلولهای مشابه ضدعفونی کنید.
- قسمت پشتی گوشواره را در بخش جلویی دستگاه پیرسینگ قرار دهید. سپس کپسول گوشواره را درون دستگاه بگذارید. در این مرحله سعی کنید که دست شما با حلقههای پشتی تماس نداشته باشد.
- لاله گوش را میان کپسول گوشواره و بخش جلویی دستگاه قرار دهید.
- دست خود را نزدیک نقطه علامت زده شده قرار دهید. سعی کنید که قسمت داخلی کپسول درست مقابل علامت قرار بگیرد.
- دستگاه را خیلی آرام و با ملایمت فشار دهید؛ بدین ترتیب قسمت تیز کپسول روی علامت قرار میگیرد.
- تفنگ پیرسینگ را محکم فشار داده تا گوشواره کاملا درون حفره ایجاد شده فرو رود. در نهایت مطمئن شوید که عملیات به طور کامل انجام شده باشد.
- قسمت پروانهای پشت زیورآلات را طوری تنظیم کنید که لاله گوش تحت فشار نباشد. در این هنگام باید صدای کلیک جا افتادن گوشواره و قسمت پروانهای پشت آن را بشنوید.
- در نهایت میتوانید دستگاه را از بدن شخص جدا کنید.
بهترین زمان سوراخ کردن گوش نوزاد و 3 مراقبت ضروری پس از آن
سوراخ کردن گوش نوزاد برای والدین موضوعی چالش برانگیز به حساب میآید، اما اگر این کار با دقت انجام شده و مراقبتهای پس از آن به دقت پیگیری شوند، خطرات ناچیزی به همراه خواهد داشت. با این وجود، آکادمی اطفال آمریکا (AAP) معتقد است که پیرسینگ گوش نوزاد را باید تا سن دو سالگی به تعویق انداخت. یعنی زمانی که کودک قادر به مراقبت از خود باشد. دو سالگی به دلایل زیر نیز زمان مناسبی برای انجام پیرسینگ گوش کودک است:
- بدن کودک دو ساله به بالا مستعد ابتلا به آلرژی نیست.
- کودک در این سن میتواند به راحتی دستورالعملها را درک کرده و اجرا کند.
- پوست کودک در این سن هنوز نرم است، اما مانند گذشته خیلی ظریف نیست.
- اکثر واکسنها از جمله کزاز برای کودک دو ساله تزریق شده است.
پس از سوراخ کردن گوش نوزاد با دستگاه، گوشوارههای او را به مدت 6 هفته درنیاورید. در صورت نیاز آویز را درآورده و با پنبه الکلی تمیز کرده و دوباره ببندید. همچنین آویز را حداقل یکبار در روز بچرخانید. یکی دیگر از مراقبتهای ضروری پس از انجام این عملیات، ضدعفونی کردن عضو بدن با پنبه الکلی است. به منظور پیشگیری از تکثیر باکتریها بهتر است که محل ایجاد حفره را دو بار در روز و به مدت 45 روز ضدعفونی کنید. همچنین ناحیه اطراف عضو را با صابون ضد باکتری بهداشتی مخصوص کودک بشویید.
پس از بهبود محل جراحت (پس از گذشت 6 هفته) میتوانید گوشواره جدیدی برای کودک خود تهیه کنید. بهتر است که گوشواره جدید از جنس استیل جراحی یا طلای حداقل 14 عیار باشد. برای این منظور میتوانید از کلکسیون متنوع زودیکا دیدن نمایید. زیورآلات ساخته شده با سایر مواد ممکن است که واکنش آلرژیک به وجود آورند.