خارش مداوم گوش که هیچ راه درمانی نداشته باشد، میتواند آسیب جدی به افراد وارد کند. این مشکل ضمن مختل کردن تمرکز انسان روی موضوعات مختلف، باعث میشود که او از هیچ چیزی لذت نبرد. مشکل تا حدی حاد خواهد شد که انسان دلش میخواهد گوشهای خود را پاره کند. در این مطلب از زودیکا با 10 روش درمان خانگی خارش گوش آشنا خواهید شد، پس برای رفع این مشکل آزاردهنده تا انتها با ما همراه باشید.
10 روش درمان خانگی خارش گوش
خاریدن گوش میتواند دلایل متعددی از جمله واکنشهای آلرژیک، عفونت، ترشح ناکافی یا عدم ترشح موم گوش، تجمع جرم و تحریک ناشی از سمعک داشته باشد. در ادامه روشهای ساده خانگی برای رفع این مشکل شرح داده شده است.
نیروی جاذبه
گاهی اوقات وارد شدن آب به داخل مجرای عضو شنوایی میتواند علت احساس خارش باشد. برای حذف مایعات جمع شده درون گوش، سر خود را به موازات زمین خم کرده و انگشت تمیز یا حوله یا گوش پاککن را در گوش آسیب دیده قرار دهید. خلاء ایجاد شده به تخلیه مایعات کمک میکند.
آب گرم
شستشوی گوش با آب گرم روشی موثر برای خلاص شدن از شر جرمهای تشکیل شده در گوش و خارش آن است. گوش خارجی آسیب دیده را به سمت بالا و عقب نگه داشته و مقداری آب مقطر گرم را با یک سرنگ به آرامی داخل آن بریزید. آب را پس از یک دقیقه با خم کردن سر خود به سمت مخالف خالی کنید. آب و جرم گوش را با یک پارچه استریل تمیز نمایید.
روغن زیتون
یکی دیگر از بهترین روشهای درمان خانگی خارش گوش، روغن زیتون است. قسمت بیرونی عضو شنوایی را به آرامی به سمت بالا و عقب کشیده و دو الی سه قطره روغن زیتون را با استفاده از قطره چکان در دهانه آن بریزید. پوست جلوی گوش را ماساژ داده تا روغن داخل مجرای گوش نفوذ کند. پس از 5 الی 10 دقیقه نشسته و روغن اضافی را پاک نمایید.
محلول پراکسید هیدروژن
پراکسید هیدروژن محلولی مناسب برای رقیق کردن قوام موم گوش است؛ این ماده باعث ایجاد حباب و خروج آن از عضو شنوایی میشود. مقدار یکسان از پراکسید هیدروژن و آب را مخلوط کرده و چند قطره از آن را با قطره چکان درون مجرای گوش آسیب دیده بریزید. در نهایت با خم کردن سر خود به طرف مقابل میتوان محلول را خارج کرد.
سرکه سفید
سرکه سفید در ترکیب با الکل بهترین راهکار برای تسکین خارش گوش محسوب میشود. سرکه سفید و الکل مالشی را به یک اندازه با یکدیگر ترکیب کرده و یک گلوله پنبه را به آن آغشته کنید. 2 الی 3 قطره از محلول یاد شده را درون گوش مشکلدار چکانده و جرم و محلول را پس از 5 دقیقه با یک دستمال از گوش خارج نمایید.
عسل
5 الی 10 قطره عسل را درون مجرای گوش چکانده و 10 دقیقه سر خود را ثابت نگه دارید. سپس سر را به مدت 10 دقیقه وارونه نگه دارید تا عسل آمیخته به جرمهای زائد از درون عضو شنوایی بیرون آید.
کمپرس گرم
کمپرس گرم میتواند در تسکین خارش ناشی از آکنههای موجود در گوش موثر باشد. گرمای کمپرس گرم موجب کاهش التهاب و تحریک شده، آکنه را نرم کرده و چرک را به سطح میرساند. در ضمن، گرما به کاهش هر نوع دردی کمک میکند. برای این منظور کمپرس گرم را به مدت 5 دقیقه روی عضو شنوایی قرار دهید، همچنین گوش خود را دو بار در روز به مدت چند روز با یک پاککننده ملایم بشویید.
خشک کن
برای تبخیر رطوبت وارد شده به مجرای گوش خارجی میتوانید از یک سشوار کمک بگیرید. سشوار را در فاصله 25 الی 30 سانتیمتری از گوش نگه داشته و حرارت آن را روی حالت گرم و جریان هوا را روی کم تنظیم کنید. 30 ثانیه نگه داشتن سشوار به سمت داخل مجرای گوش موجب درمان خارش آن خواهد شد.
خشک نگهداشتن گوش
وجود رطوبت در گوش میتواند باعث تحریک، التهاب و عفونت شود، بنابراین باید بعد از قرارگیری در معرض رطوبت، گوشهای خود را به آرامی و با یک حوله یا پارچه نرم کاملا خشک کنید، همچنین گوشگیر و کلاه دوش میتواند مانع از ورود آب به مجرای گوش در هنگام شنا یا حمام گردد.
حفظ سلامت گوش
حفظ سلامت گوش باعث پیشگیری از بروز هر نوع مشکل از جمله خارش گوش خواهد شد. برای تمیز کردن مجرای داخلی گوش از سوابهای پنبهای استفاده نکنید. برای نظافت این عضو از بدن یک توپ پنبهای، مقداری آب گرم و صابون ملایم به کار ببرید. در هنگام شنا از گوشبند استفاده نمایید تا آب و مواد زائد وارد مجرای گوش نشده و خطر ایجاد عفونت کاهش یابد.