تاتو لایهای رنگ است که با طرحی خاص، توسط سوزن به لایه دوم پوست نقش میبندد. خالکوبی قدمتی بیش از پنج هزاره داشته و از رسومات دیرینه بسیاری از قبایل سراسر جهان است. در گذشته خالکوبی با ابزارهای ساده و خطرناک انجام میشد، اما امروزه با استفاده از تجهیزات استاندارد، انواع تاتو را بر چهره و بدن میزنند.
تاتو زدن یک ریسک بزرگ است، زیرا عوارض جدی و عواقب غیرقابل اجتنابی داشته و برای برخی از افراد مرگبار است. با این وجود هنوز هم تاتو برای بسیاری از افراد جذاب است. در این مقاله قصد داریم با عوارض تاتو آشنا شده و ممنوعیت آن برای افراد خاص را بررسی کنیم؛ با ما همراه باشید.
عوارض جانبی تاتو
مهمترین دغدغه افرادی که تمایل به اجرای تاتو بر صورت و بدن خود دارند، عوارض جانبی این کار است. بسیاری از افراد برای رفع نقص چهره مجبور به اجرای آرایش دائم هستند و بسیاری از افراد تمایل دارند یک تاتو زیبا بر بدن خود داشته باشند. اولین و بزرگترین مانع تصمیمگیری عوارض جانبی تاتو است؛ این عوارض به شرح زیر است:
- خونریزی حین انجام تاتو: به دلیل ایجاد خراش در پوست احتمال بروز خونریزی در حین اجرای تاتو وجود دارد.
- قرمزی، کبودی، سوزش و خارش بعد از تاتو: بدن شما کمی پس از اجرای تاتو به جراحات وارد شده پاسخ میدهد. بروز قرمزی و سوزش به دلیل خراشهای متعدد سطح پوست و بروز کبودی به دلیل پارگی رگهای خونی طبیعی است.
- ریسک ابتلا به هپاتیت، ایدز، عفونت و آلرژیهای پوستی: احتمال ابتلا به هپاتیت و ایدز در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی وجود دارد، اما بروز عفونت و واکنش آلرژیک به هر دلیلی ممکن است رخ دهد. استفاده از رنگ بیکیفیت، اجرا غیرحرفهای تاتو، عدم رعایت نکات بهداشتی، داشتن بیماری زمینهای و ... میتواند موجب بروز عفونت و آلرژی شود.
- ایجاد کلوئید و گوشت اضافه در ناحیه اجرای تاتو: در برخی موارد امکان ایجاد زخم و گوشت اضافی در ناحیه تاتو وجود دارد. در صورت بروز هرگونه آلرژی پوستی به سرعت تحت درمان قرار گرفته و از بدتر شدن وضعیت پوستی خود جلوگیری نمایید.
- ریسک ابتلا به سرطان: گاهی ورود جوهر به جریان خون موجب بروز سرطان میشود، و گاهی سوزنها به نقاط حساس طب سوزنی برخورد کرده و در کارکرد طبیعی بدن اخلال ایجاد میکنند.
- بروز ورم، درد و سوختگی در حین انجام معاینات MRI: افرادی که تاتو دارند، در حین معاینات ام آر آی لحظات سختی را تجربه خواهند کرد. متاسفانه درد پایان ماجرا نیست، گاهی جوهر تاتو در تصویربرداری اخلال ایجاد کرده و معاینات را بیاثر میکند.
تاتو، برای این افراد ممنوع است
عوارض گفته شده میتواند برای افرادی که قصد جدی برای اجرای تاتو بر بدن و چهره دارند بیاهمیت باشد، زیرا در بسیاری از موارد تنها یک عارضه کوتاه مدت و کوچک در ناحیه تاتو رخ میدهد. با این وجود اجرا تاتو برای برخی افراد ممنوع است. در ادامه به بررسی ممنوعیت تاتو برای افرادی با بیماریهای خاص میپردازیم.
- افراد دیابتی
- بیماران هموفیلی
- بیماران قلبی
- افراد تحت شیمیدرمانی
- بیماران هپاتیتی
- افراد دارای عفونت داخلی یا موضعی
- زنان باردار
- مادران شیرده
- مبتلایان به بیماری ایدز
تاتو مخالفان فراوانی دارد، اما کم طرفدار هم نیست. تاتو با تمامی عوارضی که دارد میتواند بهترین درمان برای برخی افراد باشد. افرادی که به دلایلی ابرو، مژه و لب خود را از دست میدهند، میتوانند با اجرای تکنیک آرایش دائم، حس بهتری به چهره خود داشته باشند. همچنین برای دور ماندن از عوارض بیشمار لوازم آرایش میتوان از این تکنیک استفاده کرد.
برای دور ماندن از عوارض جانبی تاتو و رضایت از نتیجه کار، رعایت نکات زیر لازم است:
- پیش از اجرا تاتو با پزشک خانواده مشورت کنید.
- بهترین هنرمند تاتوکار را انتخاب کنید.
- در 24 ساعت اول پس از اجرا تاتو، از تماس ناحیه تاتو با آب جلوگیری نمایید.
- برای مراقبت از پوست و رنگ تاتو، ناحیه تاتو را تنها با آب ولرم و شامپو بچه بشویید.
- از لمس ناحیه تاتو خودداری کرده و تمامی نکات مراقبت از تاتو را که هنرمند تاتوکار گفته رعایت نمایید.
- تا مدتی از تابش آفتاب بر ناحیه تاتو خودداری نمایید.
- در صورت مشاهده هرگونه واکنش آلرژیک، با پزشک پوست ملاقات نمایید.
به یاد داشته باشید که اجرای تاتو بر بسیاری از نقاط بدن ریسک بالایی دارد، پس بهتر است از انجام آن در نقاط حساس طب سوزنی خودداری کنید.
تاتو پروانه نماد چیست